Cum scriem corect un articol pentru online

Un articol corect pentru mediul online fara dar si poate, trebuie in primul rand sa fie din punct de vedere gramatical fara greseli. Pentru a scrie un articol bun, nu este nevoie de ani de zile sa facem studii in arta stiintei nucleare, trebuie doar sa fie scris pentru oameni si nu pentru roboti(crawleri). Stilul contemporan de a produce continut pentru online in general are ca tinta producerea de continut cu scopul de a obtine o pozitie cat mai buna in rezultate pe motoarele de cautare sau de a obtine cat mai multe vizualizari(view-uri) sau aprecieri(like-uri) dar este uitat factorul uman. La sfarsitul zilei, aceste articole din mediul online sunt citite de oameni, asadar trebuie scrise pentru oameni si nu pentru roboti. Aceasta problema a inceput sa i-a amploare cu multi ani in urma iar ca rezultat, mediul online a devenit foarte poluat cu site-uri pline de articole de slaba calitate fiind scrise incorect, prea scurte si cu lipsa de informatii sau prea lungi si cu informatii gresite sau chiar cu informatii mincinoase cu scopul de a manipula.

Alegerea titlului

Titlu SEO

Titlul este prima parte dintr-un continut cu care un cititor interactioneaza cand vine vorba despre un articol online, de aceea trebuie ales cu atentie si sa reprezinte despre ce este vorba in articol. Studiile ne arata ca motoarele de cautare prefera titlurile formate din 60-70 de caractere adica sa fie format din cateva cuvinte, asadar un titlu nu trebuie sa fie nici prea lung dar nici prea scurt. De asemenea, nu se recomanda folosirea de jocuri de cuvinte pentru a face clickbait.

  • Titluri corecte
    • Cum scriem corect un articol pentru online
    • Etapele scrierii unui articol pentru online
  • Titluri gresite
    • Click aici pentru a afla cum scriem un articol pentru online
    • Secretele scrierii unui articol pentru online

Cercetare pe subiect

Cercetare Google

Cand scriem un articol pe internet unde si alti oameni au acces, poate cu mai putina educatie sau mai putine cunostinte legate de subiectul articolului in cauza, este recomandata o cercetare pentru a colecta informatii valide si precise cu scopul de a produce intr-un final un articol valoros. Nu este o rusine sa nu fim experti in orice si nu este gresit sa facem o cercetare pe subiect inainte de a scrie si posta un articol pe internet. Cercetarea se poate face foarte simplu cu ajutorul motoarelor de cautare atat in limba romana cat si in engleza, de preferat in engleza, deoarece cantitatea de informatii este mai vasta decat cantitatea de informatii in limba romana din mediul online. Sursele de unde se pot colecta informatiile trebuie selectate atent de pe site-urile cu vechime sau din surse care se pot verifica. De asemenea, rabdarea are si ea un rol important cand facem cercetare, cu cat ne documentam mai mult, cu atat crestem in valoare articolul ce urmeaza sa fie scris prin informatii de calitate.

Structura articolului

Structura Articol

Prima parte dintr-un articol este introducerea care trebuie sa fie formata din 1 sau 2 propozitii, de regula cateva randuri si sa raspunda la intrebarea din titlu articolului. Poate sunt putin confuz, dar din punct de vedere informatic, titlul unui articol este o intrebare pe care motoarele de cautare le indexeaza in baza lor de date iar raspunsul, rezolvarea sau solutia la intrebare este de preferat sa fie chiar in primele randuri din articol. Urmatoarea parte din structura articolului este cuprinsul care trebuie sa contina un raspuns mai detaliat referitor la titlu cu informatii utile, informatii pe care noi insusi am vrea sa le gasim intr-un articol. Finalul unui articol se poate inchide cu o concluzie care sa reprezinte rezumatul introducerii si a cuprinsului. Cititorul trebuie sa inteleaga din concluzie ce este cel mai important de retinut legat de articolul pe care tocmai ce l-a citit.

Concluzie

Internetul este deja un spatiu poluat de site-uri incarcate cu cat mai multe reclame si cu continut fara valoare asadar nu trebuie sa contribuim si mai mult la poluarea lui, asadar un articol corect este un articol care are informatii utile unde se poate gasii un raspuns, o rezolvare sau o solutie intr-un timp cat mai scurt. Nu exista o regula pentru marimea articolului, asadar trebuie aleasa o cale de mijloc, nici prea mic cu informatii insuficiente dar nici prea mare si incarcat cu informatii inutile. De mentionat, articolul perfect nu exista, tot timpul este loc de mai bine.


Link-uri

https://gresit.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *