Adevarul despre telefoanele chinezesti

Cat de bune sunt telefoanele sau mai bine zis smartphoanele chinezesti? Pe partea de preturi, fiind foarte ieftine, multe dintre aceste produse devin intr-o clipire foarte atractive. De regula ca si in alte domenii, in lumea tehnologiei cat platesti cam atat primesti, odata cu pretul mic vin si partile negative. In realitate pe piata se gasesc foarte multe telefoane de la foarte multe brand-uri chinezesti dar in acest articol ne vom limita la cele mai populare companii din China care se gasesc si pe piata din Romania.

Brand-uri chinezesti de telefoane

  1. Huawei
  2. Xiaomi
  3. Oppo
  4. OnePlus

Huawei

Undeva prin anul 2015, gigantul tehnologiei chinez Huawei stapanea bine piata de telefoane de buget dar in prezent acest brand numai este ce era odata. Din cauza scandalului dintre SUA si China, cei de la securitate din SUA au descoperit ca dispozitivele Huawei isi spioneaza utilizatorii iar cei de la Google care detin sistemul de operare Android, au decis sa blocheze accesul la Google Play Store. Asadar, telefoanele Huawei vin blocate pe partea de aplicatii, nu se pot instala aplicatiile din Google Play Store, facandu-le in mare parte inutile. Exista solutii pentru deblocarea dar nu toata lumea se pricepe sa-l si faca, 99% din oameni vor un telefon care functioneaza imediat ce l-ai scos din cutie iar pretul platit de asemenea pentru un astfel de dispozitiv care practic in ziua de azi este inutil fara Google Play Store este prea mare.

Xiaomi

Cel mai bun compromis, pret mic si calitate decenta, ce platesti, aia primesti. Componentele telefoanelor Xiaomi si anume, procesorul, ecranul, baterie si calitatea plasticului le fac imbatabile. Nici pe partea de software nu stau rau, sistemul de operare primeste update-uri cand este necesar pe partea de securitate dar si pe partea de interfata(UI). Dar toate aceste aspecte pozitive vin si cu aspecte negative si anume, foarte multe reclame in aplicatiile proprii, colectarea si transmiterea de date sub pretextul “imbunatatirea experientei utilizatorului” si un design al telefonului cat si al temelor proprii din sistemul de operare parca inspirat de la producatorul Apple.

Oppo

Daca luam ca exemplu Indonesia, Oppo a reusit sa obtina locul 2 pe piata telefoanelor avand preturi scazute insa in Romania, povestea este alta. Desi poate pentru unii au, telefoanele Oppo un design atragator nu ofera performanta in pretul platit pentru aceste dispozitive. De asemenea, calitatea materialelor nu sunt foarte premium, nu prea se fac update-uri la sistemul de operare iar toate aceste lucruri le fac chiar si pe piata second-hand sa-si piarda valoarea foarte mult.

OnePlus

Desi acest producator de telefoane nu este chiar asa raspindit in Romania, OpePlus are si el fanii lui. Materialele sunt de calitate si specificatile lor le fac ca si pe cele de la Xiaomi sa fie imbatabile dar avand o gama de modele mai limitata. OnePlus poate fi si el considerat un compromis bun atata timp cat nu intram in zona de varful de gama. Pentru varful de gama sunt alti producatori consacrati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *