CarVertical este un serviciu inutil

In ultimii ani auzim tot mai des despre acest serviciu online si anume CarVertical care este recomandat sa fie folosit inainte de a cumpara o masina la mana a doua. Aceasta aplicatie online pretinde ca ne va spune totul doar dupa seria de sasiu(VIN) daca masina a fost implicata in accidente mai mult sau mai putin grave, daca masina are kilometrii dati inapoi, daca a fost folosita in regim de taxi doar ca realitatea este alta.

Merita sau nu un raport CarVertical

Raspunsul este simplu, nu! Aceste aplicatii online isi iau informatiile de cele mai multe ori din bazele de date legate de inspectia tehnica periodica(ITP) care in functie de tara se pot verifica online de oricine pentru ca sunt gratuite sau poate au reusit sa convinga anumite firme de asigurare sa aiba acces la baza lor de date. CarVertical nu are de unde sa stie daca o masina a fost avariata grav si reparata undeva in regim propriu cu piese ieftina sau chiar din dezmembrari, CarVertical nu are acces la baza de date pentru fiecare brand, nici un brand nu va vinde vreodata astfel de informatii.

Alternativa CarVertical gratuita

In cazul nostru pentru Romania, Registru Auto Roman adica RAR-ul, ofera posibilitatea de a verifica gratuit inspectiile tehnice periodice chiar la ei in baza de date. Tot ce trebuie sa faceti este sa deschideti acest link si sa introduceti seria de sasiu care este formata din 17 caractere. Odata ce terminati de completat formularul online de pe site-ul RAR, aveti posibilitatea de a descarca in format PDF raportul generat. O copie a raportului va fi trimisa si pe email. Raportul generat de catre RAR continte date tehnice despre masina inclusiv date primei inmatriculari, norma de poluare si numarul de kilometrii inregistrat la fiecare inspectie tehnica periodica.

Cum verificam o masina second hand

Masinile SH se verifica in realitate doar la reprezentanta brand-ului masinii pe care urmeaza sa o cumparati. Extra se poate face si inca o verificare la oricare dintre service-urile din zona de catre o persoana care se pricepe, de preferat un prieten sau o cunostinta. Masina in cauza daca nu are un istoric clar la reprezentanta si un dosar cu facturi, cifra de kilometrii din bord-ul masinii poate reprezenta doar un numar care de multe ori este modificat avand o valoare mai mica. In cazul in care masina a fost importata din afara Romaniei se poate cere si pozele cu documentele vechi ale masinii pentru a afla numarul de fost proprietari care este si el un factor de luat in calcul in vederea achizitionarii unui vehicul SH.

Concluzia

Masinile ca sunt mai noi sau mai vechi se verifica in realitate si nu pe internet de aplicatii online, sansele de a fi pacalit sunt prea mari daca ne punem baza doar in aplicatii online. CarVertical este un business care vinde vise cu ajutorul creatorilor de continut din domeniul auto atat pe partea de web cat si pe platforma YouTube. De asemenea CarVertical are foarte multe recenzii de la utilizatori care au platit pentru raport iar rapoartele generate de aceasta aplicatie au fost goale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *