Criptomonedele nu sunt o investitie buna

Subiectul criptomonede(crypto) este la fel ca achizitionarea de imobiliare. Bula s-a spart, in prezent investitia in criptomonede nu mai este chiar atat de sigura cum era cu multi ani in urma. Desi comparatia dintre criptomonede si imobiliare este un pic trasa de par, investitia in imobiliare este o alternativa mai buna fata de criptomonede pentru ca isi tin din pret in comparatie cu criptomonedele care au sansa sa scada la 0(zero).

Ce sunt criptomonedele?

Poate ati auzit denumirea Bitcoin sau criptomonede(crypto), amandoua sunt acelasi lucru. Criptomonedele sau bitcoinii sunt bani virtuali sau cu alte cuvinte sunt bunuri digitale in mediul online adica pe internet care au o valoare mai mica sau mai mare. Ca in orice alta piata, pretul unui Bitcoin este dictat sau reglat de anumiti factori:

  • Cerere si oferta.
  • Disponibilitatea pentru schimb(exchange).
  • Costul pentru producerea adica minarea unui Bitcoin.
  • Competitia cu alte monede crypto.
  • Reglementari guvernamentale.
  • Stiri media.

O alta explicatie pentru ce sunt criptomonedele este ca sunt ca banii dintr-un cont bancar de tip online(online banking) doar ca in cazul criptomonedelor acea valuta sta stocata intr-un portofel(wallet) doar in mediul virtual(online). Banii dintr-un cont bancar sunt tangibili, se pot folosii oriunde si anume la cumpararea de alimente intr-un magazin sau se pot da fizic in mana altei persoane in schimb criptomonedele sunt doar in mediul virtual si nu sunt tangibile.

De ce nu mai merita investitia in criptomonede

Totul in acest univers are un inceput si un sfarsit(ups and downs). Bitcoin-ul a avut si momentul lui de glorie, a atins acel varf iar acum se cam duce la vale.

Concluzie

Faptul ca nu este tangibil, niciodata nu o sa aiba valoare mai mare decat banii in lumea reala. O alternativa mai buna este chiar cumpararea de aur sau de imobiliare, banii investiti isi pastreaza valoarea in comparatie cu criptomonedele care au sansa prea mare sa valoreze nimic in timp foarte scurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *