Cum eliminam Quora din rezultatele cautarilor pe Google

Foarte des se intampla cand cautam ceva in limba engleza pe motorul de cautare Google sa apara domeniul Quora in rezultatele cautarii, motiv care pentru unii poate fi iritant. Din nefericire Google insusi nu are o optiune permanenta si rapida pentru a personaliza rezultatele cautarilor in acest sens si anume o lista de blocare, eliminare, filtrare sau banare manuala pentru un website specific, dar exista cateva alte metode cinstite care functioneaza.

Cum filtram domeniul Quora din rezultatele Google

Metoda cea mai simpla si cea mai rapida este ca atunci cand cautam ceva pe Google sa introducem la sfarsitul cautarii comanda-quora“, de exemplu: “How to disable Quora from showing up on Google searches -quora”. Practic comanda minus quora elimina din rezultate atat cuvintele din continutul paginilor cat si din numele domeniului.

De asemenea, se poate bloca permanant cu ajutorul unei extensii pentru browser fara a introduce de fiecare data comanda “-quora” din metoda anterioara. Extensia se numeste ublacklist si se poate instala atat in browser-ul Google Chrome cat si in browser-ul Mozilla Firefox. Odata instalata extensia, urmatorul pas se poate adauga *://*.quora.com/* in lista de blocare pentru a elimina Quora cu totul din rezultatele unei cautari pe Google. In realitate rezultatele sunt inca intoarse in browser de catre Google dar extensia sterge codul HTML astfel browser-ul nu le va mai afisa.

Concluzie

Site-ul Quora din nefericire nu este o sursa de incredere avand foarte mult continut fals/robotizat sau cu alte cuvinte parca generat the ChatGPT, asadar se recomanda evitarea lui. In acelasi timp este impresionant cat de des apare chiar in primele rezultate pentru diferite cautari avand un continut de asa slaba calitate.


Link-uri

https://www.quora.com

https://edu.google.com/coursebuilder/courses/pswg/1.2/assets/notes/Lesson3.3/Lesson3.3Removinginvasiveresults_Text_.html

https://github.com/iorate/ublacklist

https://chrome.google.com/webstore/detail/ublacklist/pncfbmialoiaghdehhbnbhkkgmjanfhe

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/ublacklist/

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *